Når er varen på lager? Legg igjen din epost og vil vil informere deg når produktet er på lager igjen.
Epost Antall Vi deler ikke din addresse med noen andre

Ribbing av høns for nybegynnere

Har du en høne å plukke? Det er synd å la kjøtt gå til spille – selv om det er en gammel skranten høne, er den topp å bruke til å lage god og næringsrik kraft.

Da må du få fjærene av høna, og de færreste hobbyhønseeiere har egen plukkemaskin. Å ribbe for hånd er ingen vanskelig sak, det krever bare litt tålmodighet. Med erfaring klarer du det på 10 minutter.

Varm opp vann i en stor kjele eller hell over i en bøtte. Vannet bør holde ca 60 grader. Putt høna oppi og rusk litt i den så vannet kommer til under fjærene. 30-60 sekunder bør gjøre susen. Når fjærene løsner lett, er den klar. Så er det bare å ribbe. Skal den serveres med skinn, bør du være nøye med å fjerne alle små fjær – du kan eventuelt svi av de siste småfjærene med en propranbrenner (eller creme brulee-brenner som vi damene kaller den).

Er vannet for varmt eller høna for lenge oppi, går skinnet lettere i stykker når du ribber, så ikke kjør på for hardt. Prøv deg fram.

Lykke til!

Legg igjen en kommentar