Når er varen på lager? Legg igjen din epost og vil vil informere deg når produktet er på lager igjen.
Epost Antall Vi deler ikke din addresse med noen andre

Selvbergerens matoppskrifter

En selvbergers matoppskrift kan fokusere på så mangt; å lage mat helt eller delvis fra bunnen av, redusere svinn, lage mat på tradisjonelt vis med lavteknologiske hjelpemidler, benytte egenproduserte råvarer, mat fra jakt og fiske, mat sanket i alt fra skog og mark til selvplukk hos bonden, lage mye på en gang og konservere på gammelt vis, kortreiste råvarer, retter fra matlageret, eller gjenbruk av rester.

Formålet er som regel å; redusere kostnader og forbruk, leve sunnere, spare tid og energi, verne om miljøet, gi seg selv fleksibilitet, ha en god beredskap for små eller store kriser, bli mer uavhengig og selvhjulpen, og ikke minst glede seg over ens kreativitet og nyervervede ferdigheter. Under vil du finne våre beste oppskrifter:


Ikke lett å ta innbydende bilder av surkål - bare prøv selv!

Tradisjonell surkål:

Trodde du surkål bor i små sølvfolie-poser og lages av en dame som heter Nora? Det trodde jeg inntil min mor forklarte meg at surkål er best når den er hjemmelaget. Her har du hennes oppskrift!


Søtpotetmos

Søtpotetmos fra eget «gårdsbruk»:

Gå i drivhuset og kjøkkenhagen plukk litt fiken og søtpoteter, svipp innom gjemmeysteriet og hent litt chevre fra geitene dine, og litt honning fra bikubene. Eller ta en tur på butikken. Her finner du en sunn og lettlaget oppskrift som passer til alt fra kylling, laks eller pølse.


Fikensalat

Fikensalat fra eget drivhus:

En Norsk selvberger trenger ikke kun å spise poteter og markspist salat. I drivhuset kan man dyrke all slags eksotiske frukter og grønnsaker, som feks fiken, sitrus og oliven. Vi ønsker derfor å komme med en oppskrift som kan få selvbergeren til å tenke litt utenfor boksen ifht eget gårdsbruk. Bortsett fra pinjekjernene i denne oppskriften kan selvbergeren enkelt dyrke fram alt på eget bruk, og disse kan dessuten lett erstattes med nøtter som vokser i Norge. Prøv denne deilige forretten.


Betasuppe med svineknoke

Helnorsk betasuppe:

Betasuppe er en ekte selvbergerrett. Den deilige og næringsrike retten består så og si kun av kortreise råvarer eller råvarer vi kan fremstille på eget bruk. I all hovedsak har råvarene dessuten lang holdbarhet i fersk form. Ikke nok med det, retten er dessuten godt egnet til både nedfrysing og hermetisering.  Å bare trenge å varme opp denne deilige suppen på en tung, kald og travel høstkveld, kan gjøre underverker for både kropp og sjel. Hvorfor da ikke lage en gigantisk porsjon og invitere godt folk til høstdugnaden og så spare på restene?