Når er varen på lager? Legg igjen din epost og vil vil informere deg når produktet er på lager igjen.
Epost Antall Vi deler ikke din addresse med noen andre

Mammas julesild

 

Mammas julesild
Mammas julesild

Ojda. Fire dager igjen til jul, og så mangler du noen smågaver? Og penger? Og mat? Fortvil ikke. Kjøp litt sild på boks, noen fine Norgesglass, og litt krydder, så har du noe hyggelig og hjemmelaget å gi bort!

Dette er en oppskrift på tomatsild som vi har laget hver jul i mange år. Den pleier å falle i smak hos de som liker sild, og vi lager ofte noen ekstra glass som vi gir bort i julegave eller som vertinnegave (verter fortjener som kjent ingen gaver). Det er derfor lurt å doble eller tredoble oppskriften.

Ingredienser:

  • ½ dl nøytral olje
  • ½ dl 7% eddik
  • ½ dl tomatpure
  • 1½ dl sukker, ev. litt mindre
  • 2ss vann
  • 1ts hel sort pepper
  • 1ts hele sennepskorn
  • 1ts nellikspiker, alt. ½ ts malt nellik
  • 1ts hel allehånde, alt ½ ts malt allehånde
  • 2-3 laurbærblad
  • 1 gul løk
  • 4-5 utvannede kryddersildfileter (se tips)

Begynn med å lage sausen. Bland alt unntatt løk og sild og smak til.  Begynn med 1 dl sukker  og smak om du vil ha den litt søtere. Det varierer også hvor konsentrert tomatpureer er, så juster med mer vann hvis sausen er veldig sterk, eller ha i litt mer tomatpure hvis det trengs mer smak. Laurbærbladene legges i hele i sausen. Hvis du mangler noen av krydderne, så er det ingen krise. Det blir godt likevel, men akkurat disse krydderne gir en god julesmak.

Del løken i to på langs, rens den og skjær hver halvdel i tynne skiver. Disse kan eventuelt deles i to igjen. Tørk godt av sildefiletene og klipp dem med saks i ca 1cm smale biter på tvers. Bland løk og sild i sausen og hell alt sammen over i et tett glass. Den bør få stå å godgjøre seg en dag eller to i kjøleskap før man spiser den. Den holder seg en uke eller to (minst) hvis den står kaldt.

Tips:

Det finnes mange typer kryddersild å få kjøpt. Noen trenger å vannes ut, andre ikke, så sjekk hva som står på pakken/boksen, eller smak på en bit hvis du er i tvil. Personlig foretrekker jeg Cato kryddersild, som kommer i en blå boks på 500g. Den er ferdig utvannet og fungerer veldig fint til denne tomatsilden.

Kjør på!

Legg igjen en kommentar