Når er varen på lager? Legg igjen din epost og vil vil informere deg når produktet er på lager igjen.
Epost Antall Vi deler ikke din addresse med noen andre

Nei, du får ikke kjøpe kylling av meg

Et lite hjertesukk! Alle som selger levende dyr, kjenner nok på ansvaret for å finne gode eiere til alle sammen. Vi selger endel kyllinger, og jeg blir stadig overrasket over hvor lite enkelte setter seg inn i hønsehold før de ringer for å komme og kjøpe kyllinger. 

«Hva spiser de?», «Varmelampe, hva er det?», «Kan jeg få kjøpe én kylling?». Så da hender det at selv en kremmer som jeg, sier «Nei, dessverre, da kan jeg ikke selge til deg».

Det er helt greit å være uerfaren, og ha masse spørsmål. Jeg er glad i å svare på spørsmål! Men ett sted går grensen for hvor kunnskapsløse folk får være når de har tenkt å komme og kjøpe levende dyr samme dag. Høns er ikke kravstore, men her er mine absolutte minimumskrav til ansvarlig hønsehold:

  1. De må ha et hønsehus som er rovdyrsikkert
  2. De må ha vaglepinner og tilgang til sandbad, liten utegård eller hage.
  3. De trenger kraftfor for kyllinger, senere for høns, med mindre du er kompetent til å lage et fullgodt for selv.
  4. Høns er flokkdyr, så du må ha plass til minst 3 stk. En enslig høne eller kylling vil mistrives
  5. De må ha rent vann
  6. De må ha daglig tilsyn
  7. De må ha det rent, enten skifte strø jevnlig eller lage talle

Har jeg glemt noen punkter?

Er jeg blitt en vrang, gammel dame nå som jeg nærmer meg de førr?

Legg igjen en kommentar