Når er varen på lager? Legg igjen din epost og vil vil informere deg når produktet er på lager igjen.
Epost Antall Vi deler ikke din addresse med noen andre
Blåbærkake

Blåbærkake – enkel oppskrift

Alle som kan bøye rygg eller knær kan plukke blåbær! Nå begynner blåbærene å bli modne så det er bare å ta med seg et spann og sette i gang.

Blåbær er godt, sunt og helt gratis hvis man tar seg en liten tur i skogen på den rette årstiden. Denne kaken ble resultatet av en slik tur:

Dette trenger du:

  • 100 g kremost (Philadelphia cream cheese eller liknende kremost uten smak)
  • 100 g mykt smør
  • 225 g sukker + 100 g sukker til å drysse bunnen med
  • 2 sammenvispede egg
  • 225 g mel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • ½ ts salt
  • 1 dl melk
  • 400 g blåbær + ca 100 g blåbær til pynt

Slik gjør du det:

Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme.

Rør smør og kremost med sukkeret til det blir hvitt. Tilsett eggene, ett om gangen. Bland mel, bakepulver, kanel og salt og ha det i røren sammen med melken. Rør forsiktig sammen til alt er blandet.

Smør en rund form med løs bunn, ca 24 cm diameter og kle bunnen med bakepapir. Dryss sukkeret (100 g) over bunnen, og fordel blåbærene (ca 400 g) over sukkeret. Hell over røren, jevn den ut og stek i midten av ovnen ca 45 minutter.

Ta den ut av ovnen og la den stå 5-10 minutter i formen. Hvelv den deretter over på et fat mens den fortsatt ligger i formen – forsiktig, det kan renne litt av blåbærene! Ta vekk formen og bakepapiret og la den avkjøles. Pynt med blåbærene du har spart.

Den kan gjerne serveres med litt is eller pisket krem, men det er ikke nødvendig.

Bon appetit!

Legg igjen en kommentar